Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Annabel Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie A’dam

Columnist Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor het Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Nanninga zal de partij leiden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Dit maakte ze bekend in haar column van ThePostOnline. Nanninga werd benaderd door de oprichter van het FvD, Thierry Baudet. „Baudet is een reuze overtuigend type en in politiek opzicht was ik allang gewonnen voor Forum voor Democratie”, schrijft Nanninga in haar column. Naar eigen zeggen wil ze de problemen die ze in haar columns aan de kaak stelde, in Amsterdam nu op politieke wijze aan gaan pakken. Nanninga schreef onder meer voor GeenStijl, Nieuwe Revu en ThePostOnline. Ze stopt in de journalistiek om zich „volledig in te zetten voor het herstel van Amsterdam”. (NRC)