Energiebedrijf

Eneco-personeel spreekt zorgen uit over duurzame ambities nieuwe aandeelhouders

Foto Reuters
Foto Reuters

Eneco-personeel roept gemeenten die aandelen hebben in het energiebedrijf in een open brief op er nog eens goed over na te denken of en hoe ze die aandelen van de hand willen doen. De gemeenten moeten voor het eind van de maand hebben besloten of ze wel of niet verkopen. Zo ja, dan zouden er garanties voor de werkgelegenheid moeten komen. De koper zou bovendien de duurzame doelstellingen van Eneco moeten onderschrijven. „We hopen natuurlijk dat de gemeenten betrokken mede-eigenaar willen blijven”, staat in de brief. Die is namens de 3.500 Eneco-medewerkers verstuurd aan alle ruim 53 betrokken wethouders en 1.200 raadsleden van onder meer Dordrecht, Delft, Amstelveen, Aalsmeer en Ameland. (ANP)