Amateurvoetbal

Spelers van Tiendeveen mishandelen grensrechter

De openbaar aanklager onderzoekt de mishandeling van een grensrechter bij de amateurwedstrijd van zaterdag tussen spelers van Tiendeveen en Achilles 1984 in de vierde klasse E. Meerdere spelers van Tiendeveen „sloegen en schopten” een assistent-scheidsrechter, bevestigde KNVB-woordvoerder Berdine Wassink.

De voetbalbond kreeg zaterdagmiddag een melding in het meldpunt Sport en Geweld. Nadat Achilles op een 3-1 voorsprong was gekomen liep het duel uit de hand. De KNVB nam op basis hiervan contact op met de clubs. Zij waren „aangeslagen en geschrokken”, zei woordvoerder Wassink in een telefonisch interview. Met de grensrechter gaat het „naar omstandigheden goed”. Hij moest voor controle naar de huisartsenpost.

Secretaris Rudy Kleine van Tiendeveen zei desgevraagd dat de club het incident „ten zeerste” afkeurt en het gedrag „niet zal tolereren”. De grensrechter zou zijn aangevallen door een speler nadat hij herhaaldelijk Tiendeveen met provocerende teksten had toegesproken. Daarna ontstond een gevecht tussen de twee teams.

„Wat er ook gebeurt, je mag niet aan de grensrechter komen”, concludeert Kleine. Deze week wordt gesproken met de ploeg. De namen van drie spelers zijn volgens Kleine doorgegeven aan de tuchtcommissie van de KNVB. (NRC)