Martin Garrix opnieuw ‘s werelds populairste dj

De 21-jarige superster liet de Belgen Dimitri Vegas & Like Mike en zijn landgenoot dj Hardwell achter zich.

Foto Kippa Proschka van de Wouw/ANP

Martin Garrix is net als vorig jaar uitgeroepen tot beste dj ter wereld. De 21-jarige superster won de populairiteitspoll van het Engelse dancemagazine DJ Mag. Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit. Hij liet het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike en zijn landgenoot dj Hardwell achter zich.

Garrix kreeg de prijs uitgereikt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Amsterdam Arena. Hij bedankte zijn fans met de woorden:

“Onwijs bedankt dat jullie me sinds dag één hebben gesupport. Wat een bizarre rollercoaster ride is het geweest.”

Nederlandse dj’s zijn enorm populair. Eerder werden Armin van Buuren, Tiësto en Hardwell uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

Winnaar popprijs en wervelende show op Pinkpop

Garrix ofwel Martijn Garritsen brak in 2013 door met zijn hit ‘Animals’. Hij produceerde dit nummer op 16-jarige leeftijd in zijn slaapkamer. Ondertussen is het meer dan 900 miljoen keer bekeken op Youtube. Dit jaar won hij de popprijs op Noorderslag en zijn show was een van de hoogtepunten op Pinkpop. Het was Garrix die de iets oudere popidool Justin Bieber naar de kroon stak, zo zag NRC-verslaggever Amanda Kuyper.

Lees ook: Martin Garrix: ‘In de melodie zit mijn handtekening’

Garrix won dit jaar ook in de rechtbank. Het contract met zijn platenmaatschappij Spinnin’ Records, waar hij op 16-jarige leeftijd een contract tekende, wordt ontbonden. Hij lag jarenlang met de maatschappij overhoop omdat hij gedwongen was een managementovereenkomst te tekenen met MusicAllStars. Dat bleek zeer onvoordelig voor hem uit te pakken. De artiest moest ook de rechten van zijn nummers afstaan, die heeft hij na de rechtzaak weer teruggekregen.

Correctie (22-10-2017) In een eerdere versie stond in de kop: beste dj. Dit is veranderd naar ‘populairste dj’. Het gaat om een populairiteitsverkiezing van het tijdschrift DJ Mag.