120 arrestaties bij voetbalrellen in Brugge

De gevechten werden volgens De Standaard door Nederlandse ADO-hooligans begonnen.

Beelden van de wedstrijd tussen Club Brugge en FC Antwerp. Beeld ter illustratie.
Beelden van de wedstrijd tussen Club Brugge en FC Antwerp. Beeld ter illustratie. Foto Kurt Desplenter / AFP

Bij gevechten na een voetbalwedstrijd zondag in Brugge zijn zeker 120 mensen aangehouden. Dat melden Belgische media. Het geweld brak uit na het competitieduel tussen Club Brugge en FC Antwerp.

Volgens De Standaard waren hooligans van het Nederlandse ADO Den Haag de aanstichters van de rellen. Zij gingen op de vuist met ordehandhavers, waarbij een agent en twee voetbalstewards verwondingen opliepen.

Club Brugge is een van de ‘vriendenclubs’ van ADO Den Haag, terwijl FC Antwerp wordt gesteund door Willem II-fans. Voorafgaand aan de wedstrijd probeerden ADO-supporters met valse tickets het stadion in te komen. “Zij werden bestuurlijk aangehouden. Onze Nederlandse collega’s zullen op de hoogte gebracht worden”, zei de korpschef tegenover Het Laatste Nieuws

Vernielingen

Hierna escaleerde het geweld, waarbij supporters van Brugge vervolgens op een andere locatie met politieagenten vochten. Ook werden meerdere huizen, tuinen en auto’s beschadigd. Hoe groot de schade is wordt waarschijnlijk maandag pas duidelijk, aldus de politie.

De supporters werden door agenten uit elkaar gehouden, waardoor zij niet met elkaar konden knokken. De situatie is inmiddels onder controle.

Hooligans van rivalen Club Brugge en FC Antwerp gaan vaker met elkaar op de vuist. Voor de match van zondag, die met 1-0 door de thuisclub werd gewonnen, waren achthonderd agenten opgeroepen.