Formule 1

Einde aan geruchten: Max Verstappen verlengt tot en met 2020 bij Red Bull

Max Verstappen tijdens de vrije training voor de grand prix van de Verenigde Staten.
Max Verstappen tijdens de vrije training voor de grand prix van de Verenigde Staten. Foto Tony Gutierrez/AP

Max Verstappen rijdt nog tot en met het seizoen 2020 voor het Red Bull Racing-team. De Nederlandse Formule 1-coureur en zijn werkgever maakten vrijdag bekend dat hij zijn contract heeft verlengd. Met de aankondiging komt voorlopig een einde aan de geruchtenstroom die Verstappen aan Mercedes of Ferrari koppelde. Afgelopen jaar kwam het huwelijk tussen Verstappen en het Brits-Oostenrijkse Red Bull flink onder druk te staan. Eerst doordat de Red Bull-bolide een stuk langzamer bleek dan gehoopt. Daarna door een lange reeks betrouwbaarheidsproblemen, met name aan de Renault-motor achterin Verstappens auto. Liefst vijf keer viel de 20-jarige coureur uit door een technisch probleem. Dat kostte Verstappen veel punten, en waarschijnlijk een aantal podiumplaatsen. Verstappen uitte in de media geregeld zijn frustratie over alle materiaalpech. Zijn huidige overeenkomst met Red Bull loopt nog tot eind volgend jaar. (NRC)