In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Aan de boulevard van Macumba-beach in Rio de Janeiro kwamen deze week heftige golven aan land. Deze kiosk is er door verwoest, volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de golven geen andere gebouwen in de buurt aangetast.
Foto Mauro Pimentel/ AFP
Geparkeerde auto’s bij het 19de Chinese Partijcongres in Beijing. Tijdens zijn toespraak deze week werd duidelijk dat de Chinese leider Xi Jinping China het belangrijkste land ter wereld wilt maken.
Foto Thomas Peter/ Reuters
Een arbeider in een steenfabriek in de Congolese regio Nganza. Het is de laatste tijd onrustig in deze regio door gevechten tussen regeringstroepen en strijders van een lokale militie.
Foto John Wessels/ AFP
Een jonge demonstrant tijdens een protest tegen politiegeweld in Rio de Janeiro.
Foto Bruno Kelly/ Reuters
Een jongen loopt over een 3D-kunstwerk in een winkelcentrum in Tokio.
Foto Totu Hanai/ Reuteres
Deze week werd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota de gedode politici van de UP-partij herdacht. De UP was een linkse politieke partij, gevormd door leden van de FARC en de Colombiaanse communisten. Politici van deze partij werden in de jaren 80 opgejaagd en doodgeschoten door rechts-extremistische doodseskaders.
Foto Raul Arboleda/ AFP
Een dorpeling loopt door een verbrand bos in de Spaanse gemeente Soutomaior. Spanje wordt geteisterd door bosbranden, vier mensen kwamen al om.
Foto Lalo R. Villar/ AP
Masahiro Tanaka (19), pitcher bij de New York Yankees, warmt zich op voor de play-off-wedstrijd tegen de Houston Astros.
Foto Adam Hunger/ USA TODAY
Dj Armin van Buuren tijdens een speciale editie van A State of Trance in de AFAS Live. Het feest is onderdeel van het Amsterdam Dance Event.
Foto Paul Bergen/ ANP
Een georganiseerd gevecht tussen een hond en een wild zwijn in een Javaans dorp in Indonesië.
Foto Beawiharta/ REUTERS
Aanhangers van de Keniaanse oppositieleider Raila Odinga gingen deze week opnieuw de straat op. Een hoog lid van de kiescommissie in Kenia waarschuwde deze week ervoor dat de aankomende verkiezingen in Kenia mogelijk niet eerlijk zullen verlopen. Eerder zei Odinga, die zich terugtrok als kandidaat, hetzelfde over de verkiezingen die 26 oktober gehouden worden.
Foto Ben Curtis/ AP Photo
Een verbrande Koerdische vlag in de Iraakse regio Kirkuk. Drie weken geleden sprak 90 procent van de Iraakse Koerden zich uit voor een onafhankelijk Koerdistan. Sindsdien hebben Iraakse troepen de regio snel heroverd.
Foto Stringer /Reuters
Een kind wordt met zijn ouders het huis uitgezet bij de Old-Nick Mine in Bulawayo, Zimbabwe. De Old-Nick Mine heeft loon van hun arbeiders ingehouden in verband met de lage goudprijs. Demonstrerende arbeiders worden verwijderd uit hun huizen op het bedrijventerrein.
Foto Zinyange Auntony/AFP
Politieagenten in Myanmar houden de wacht tijdens een brand in het Kandawgyi Palace hotel in Yangon.
Foto Soe Zeya Tun/ Reuters
Door de zware storm Ophelia dwarrelde er stof uit de Sahara neer in onder Londen, waardoor het zonlicht een bijzondere roodachtige gloed kreeg. Ook in Nederland was het bijzondere zonlicht op verschillende plekken te zien.
Foto Tom Jacobs/ Reuters
Pakistaanse agenten beschermen de auto waarin Hafiz Saeed naar de rechtbank wordt gebracht. Saeed wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de terroristische aanslagen in Mumbai in 2008 waarbij zeker 174 doden vielen.
Foto Rif Ali/ AFP
Drukte op het strand van Scheveningen. Deze week waren zeer waarschijnlijk de laatste mooie zomerdagen van 2017.
Foto Robin Utrecht/ ANP
Grote golven slaan in op de kust als storm Ophelia de zuid-westelijke Britse plaats Porthleven bereikt.
Foto Toby Melville/ Reuters
Een bezoeker van de Foire Internationale d'Art Contemporain in Parijs bekijkt werk van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone. De beurs is tot 22 oktober in het Grand Palais in Parijs.
Foto Ian Langsdon / EPA/ ANP
Een Tibetaanse demonstrant wordt opgepakt in New Delhi. Er werd daar afgelopen week gedemonstreerd tegen de nieuwe ambtstermijn van de Chinese leider Xi Jinping tijdens het 19de Chinese Partijcongres in Beijing.
Foto Adnan Abidi/ Reuters