Thuiskok

Appel-notendessert

Op de vrijdag deel ik hier altijd een zoet recept, omdat desserts doorgaans meer tijd vragen en je na een dag werken zelden zin hebt om uitgebreid de keuken in te duiken. Maar dit recept voor een alternatief appelgebak met noten in plaats van deeg is zo makkelijk en kost zo weinig tijd dat je dit prima doordeweeks kunt maken. Supereenvoudig en heel smakelijk. Het bevredigt alle hang naar zoet en is lichter en gezonder dan de meeste desserts. Serveer het direct uit de oven, warm is dit recept het lekkerst.

Verwijder het klokhuis uit de appels, de schil mag eraan blijven. Snijd de appels in blokjes. Leg ze in een ovenschotel en meng ze met de notenpasta.

Hak de noten grof en meng ze met een koffielepel kaneelpoeder. Strooi de noten over de appels en giet er in een dunne straal honing over. Zet 25 minuten in de oven op 180 graden.