Openbaar vervoer

Treinreiziger mag achteraf betalen, eerst als proef

Reizigers op Rotterdam CS.
Reizigers op Rotterdam CS. Foto Jerry Lampen/ANP

NS gaat het voor particuliere reizigers mogelijk maken hun treinkaartje achteraf te betalen. Nu kun je als particulier alleen nog reizen door vooraf saldo op een ov-chipkaart te zetten. Achteraf betalen was al beschikbaar voor voor reizigers met een NS-businesscard, maar wordt nu bij wijze van proef aan een kleine groep testreizigers beschikbaar gesteld via de NS-app. Het is de bedoeling dat vanaf de zomer van volgend jaar alle particuliere reizigers achteraf kunnen betalen. De nieuwe betaalwijze zal worden toegepast in het gehele openbaar vervoer en alle NS-diensten, zoals betaalde fietsenstallingen en de huur van ov-fietsen. De reiziger checkt in en uit en krijgt achteraf een factuur. (NRC)