Europa League

Vitesse heeft weinig aan gelijkspel in Europa League

Vitesse heeft namens Nederland het eerste punt in Europa binnengehaald. In de Europa League speelde de winnaar van de KNVB-beker met 1-1 gelijk bij Zulte Waregem. Nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen, staat de club uit Arnhem op een gedeelde derde plek in de poule, met weinig uitzicht op overwintering. Zulte Waregem kwam in de 23ste minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Guram Kashia. Vier minuten later tekende Thomas Bruns voor de gelijkmaker. Spits Tim Matavz ontbrak in Waregem. Vitesse streed donderdagavond voor zijn laatste overwinteringskansen in de Europa League, op bezoek bij Zulte. Er moest uit en thuis gewonnen worden van Zulte. Halverwege de groepsfase is de achterstand op Lazio al gegroeid tot acht punten. De Italiaanse club won donderdag met 3-1 van OGC Nice. De club van Wesley Sneijder heeft vijf punten meer dan Vitesse en Zulte Waregem. Alleen de twee beste ploegen van de poule overwinteren in de Europa League. (NRC)