Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto AFP
 1. Het gevaar van president Mike Pence


  Vicepresident Mike Pence houdt zich op de achtergrond. Hij en de miljonairsklasse voor wiens kar hij zich heeft laten spannen, wachten hun kans af, blijkt uit een schitterend portret van Pence en zijn netwerk in The New Yorker. De banden tussen Pence en de invloedrijke oliebroers Koch, cowboys voor een onbeteugelde vrije markt, blijken sterker dan tot nog toe bekend. Tip van redacteur Maartje Somers.

 2. Verbazing over stilzwijgen mannen in Weinstein-schandaal

  De Molenbeekse regisseur Adil El Arbi maakt de ophef rond het Weinstein-schandaal van dichtbij mee in Los Angeles. Hij verbaast zich in een opiniestuk over het stilzwijgen van mannen, las correspondent Anouk van Kampen. “Waar zijn de betogingen, de kreten van mannen tegen zo’n monsters als hem?”

 3. De man die de drugsbestrijdingsdienst van de VS verzwakte


  Correspondent Roeland Termote tipt dit stuk van direkt36 over de Duitse lobbyist met een “cruciale rol in de controversiële nucleaire deal tussen de Hongaarse premier Viktor Orbán en de Russische president Vladimir Poetin.”

 4. De moord op de ‘one-woman WikiLeaks

  Ze werd de ‘one-woman WikiLeaks’ genoemd: Daphne Caruana Galizia, de journalist die het Panama Papers-onderzoek naar corruptie op Malta leidde en maandag werd vermoord met een explosief in haar auto. Haar zoon in The Guardian: “‘Who is in the car?’, they asked me. ‘My mother is in the car. She is dead. She is dead because of your incompetence.’”

 5. Pleidooi voor empathie na Somalische aanslag


  In navolging van de enorme aanslag in Somalië, en de summiere aandacht daarvoor in internationale media, schreef journaliste Alexis Okeowo in The New Yorker een sterk pleidooi voor empathie. Tip van buitenlandredacteur Eva Oude Elferink.

Stuur je tips in

Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.