Eelco Blok vertrekt als topman bij KPN

Blok was zeven jaar bestuursvoorzitter van het bedrijf. Het was “tijd voor verandering”. Blok wordt opgevolgd door Maximo Ibarra.

Foto Koen van Weel/ANP

Eelco Blok treedt volgend jaar af als topman van KPN. Hij zal worden opgevolgd door de Italiaan Maximo Ibarra. Dat maakte het Nederlandse telecombedrijf vrijdagochtend bekend.

Blok was zeven jaar topman van het telecombedrijf en zat twaalf jaar in de Raad van Bestuur. In een persbericht zegt Blok over zijn vertrek dat het “tijd is voor verandering”. Ibarra zal Blok opvolgen na afloop van de aandeelhoudersvergadering van 18 april 2018.

Telecom

Ibarra heeft veel ervaring in de telecomsector en is bestuursvoorzitter van het Italiaanse telecombedrijf Wind Tre. Het bedrijf komt voort uit een joint venture onder leiding van Ibarra tussen de Italiaanse telecomactiviteiten van VEON en CK Hutchison. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro. In een persbericht zegt hij:

“Ik herken de strategische richting van het bedrijf, bewonder de prestaties binnen de sector en kijk er naar uit om met het hele KPN-team voortreffelijke diensten te blijven leveren aan klanten en waarde te creëren voor alle belanghebbenden.”

De 48-jarige Ibarra heeft naast de Italiaanse ook de Colombiaanse nationaliteit. Hij gaat als nieuwe topman een basissalaris verdienen van 935.000 euro per jaar. Ook krijgt hij als compensatie voor zijn beschikbaarheid tot zijn benoeming in het voorjaar een bonus van 200.000 euro en een pakket aandelen ter waarde van 200.000 euro.

Blok kwam in 2015 in het nieuws nadat hij zijn bonus van 425.000 euro had teruggestort na een klacht van de gezamenlijke vakbonden. Hij wilde niet dat de bonus van invloed zou zijn op de cao-onderhandelingen die kort hierop zouden beginnen.