In beeld

Vlaggetjes, optredens en de toespraak: het Chinese Partijcongres in beeld

Het negentiende Partijcongres van de Communistische partij in China werd woensdag officieel geopend. Een ding werd al duidelijk, door de toespraak van de Chinese president Xi Jingping: Xi wil van China het belangrijkste land ter wereld maken.
Studenten zwaaien met de nationale vlag terwijl ze kijken naar de opening van het negentiende Partijcongres in Huaibei, China. President Xi Jinping opende het congres met een toespraak waarin hij zei dat een nieuw tijdperk van uitdagingen en kansen aanbreekt voor China.
Foto AFP
Een militair luistert naar de toespraak van Xi Jinping. Uit zijn woorden bleek dat hij een wereldleider wil zijn. Hij vertelde dat de "deuren verder opengaan", om de markt ruimte te geven. Ook sprak hij over verdere versterking van de Communistische Partij en de uitbreiding van China's positie in de wereld.
Foto Andy Wong/AP Photo
Een afgevaardigde draagt het symbool van de Communistische Partij, een dag voor de start van het congres.
Foto Thomas Peter/Reuters
Mensen maken foto's terwijl ze kijken naar een ceremonie op het Tiananmen-plein, een dag voor de start van het congres. De welkomstceremonie voor deelnemers van het congres werd op deze dag geoefend.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Een afgevaardigde beschermt zichzelf tegen de regen. Ze heeft zojuist de opening van het negentiende Partijcongres bijgewoond. Met de toespraak waarmee de Chinese president het congres opende, bevestigde hij dat China niet alleen een economische grootmacht is, maar ook zijn plaats opeist als politieke wereldmacht.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Leden van de Communistische Partij van China applaudisseren terwijl ze naar de opening van het congres kijken.
Foto AFP
Op 13 oktober treden mensen op om het aankomende congres te verwelkomen.
Foto AFP
Chinese militairen marcheren op het Tiananmen-plein, voor de Grote Volkszaal, met het oog op het negentiende Partijcongres.
Foto Greg Baker/AFP Photo
Afgevaardigden verlaten de Grote Volkszaal na de opening van het congres. Tijdens die opening was een van de boodschappen van Xi Jinping: China gaat zijn eigen weg.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Journalisten worden toegesproken door woordvoerder van de Communistische Partij Tuo Zhen, een dag voor de opening van het congres.
Foto Thomas Peter/Reuters
Een afgevaardigde leest een document voor de opening van het congres. Tijdens die opening zei Xi Jinping dat China "geweldige nieuwe bijdragen heeft geleverd aan wereldvrede en ontwikkeling."
Foto Wang Zhao/AFP Photo
Chinese militairen houden de wacht voor de Grote Volkszaal waar het negentiende partijcongres wordt geopend.
Foto Ahmad Masood/Reuters
Op het Tiananmen-plein wordt geposeerd voor foto's tijdens de opening van het Partijcongres. Het congres duurt tien dagen. Tijdens de opening werd in ieder geval een ding duidelijk: de president, de Partij en het land blaken van zelfvertrouwen.
Foto Ahmad Masood/Reuters