Moeder overleden Sharleyne (8) blijft vastzitten

De 37-jarige moeder werd dinsdag opgepakt op basis van nieuw bewijs, waaronder een forensisch rapport.

Het levenloze lichaam van het achtjarige meisje Sharleyne werd aangetroffen onderaan de flat waar ze met haar moeder op de tiende verdieping woonde.
Het levenloze lichaam van het achtjarige meisje Sharleyne werd aangetroffen onderaan de flat waar ze met haar moeder op de tiende verdieping woonde. Foto ANP

De moeder van de achtjarige Sharleyne, die dinsdag alsnog gearresteerd werd op verdenking van moord dan wel doodslag op haar dochter, blijft langer vastzitten. Het voorarrest is met veertien dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De 37-jarige moeder werd opgepakt op basis van nieuw bewijs, waaronder een nieuw forensisch rapport.

Het lichaam van Sharleyne werd in de nacht van 7 op 8 juni 2015 gevonden, nadat het meisje van de tiende verdieping van een flat was gevallen in Hoogeveen waar ze samen met haar moeder woonde. Uit verschillende getuigenverklaringen bleek dat de moeder kort na de val op de galerij stond. Een strafrechtelijk onderzoek naar de moeder werd in 2015 door het OM in Groningen geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Lees ook de reconstructie die NRC maakte over de zaak: De val van Sharleyne

Daarop startte de vader van het meisje een zogeheten artikel 12-procedure om vervolging af te dwingen. Het gerechtshof in Leeuwarden gaf de vader gelijk en verplichtte het OM om toch tot vervolging over te gaan. Naar aanleiding van dat onderzoek werd de moeder aangehouden.