Jemen

Aanval op markt

Evacuees continue to be housed for almost five months now in a multi-purpose hall at Balo-i township, Lanao del Norte province after fleeing the besieged city of Marawi Tuesday, Oct. 17, 2017 in southern Philippines. There was joy among evacuees at news of the two Muslim militant leaders Isnilon Hapilon and Omarkhayam Maute involed in the siege were killed by Philippine troops Monday. (AP Photo/Bullit Marquez) Bullit Marquez

Bij een luchtaanval in de Jemenitische stad Saada werd deze week een markt getroffen. De aanval werd uitgevoerd door de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die de regering steunt. Er vallen veel burgerslachtoffers in de al jaren voortdurende strijd. In de hoofdstad Sana’a zoekt een Jemenitische man naar bruikbare spullen tussen het afval. Door de gevechten tussen de regeringsgezinde coalitie en de door Iran gesteunde Houthi-rebellen voltrekt zich een humanitaire ramp in Jemen. Vorige maand meldde het Rode Kruis dat het land tegen het eind van het jaar mogelijk meer dan een miljoen gevallen van cholera zal tellen. De ziekte zou al meer dan 200.000 levens hebben gekost.