Tijdschriften

Uitgever van Quote koopt meer Nederlandse bladen

Hearst, uitgever van onder meer Quote, Esquire, Elle en Cosmopolitan, heeft Gruner + Jahr Media Nederland (G+J) overgenomen. Daardoor krijgt het bedrijf onder meer de Nederlandse bladen Glamour, Vogue, JAN, National Geographic en Quest in handen. Topman Luc van Os van Hearst Netherlands benadrukt dat de deal voor zijn bedrijf ook een verdere uitbreiding van de online-activiteiten mogelijk maakt. Door de samensmelting wordt Hearst Netherlands in één klap ongeveer twee keer zo groot. Het bedrijf telt straks zo’n 280 medewerkers. Hoeveel er voor de Nederlandse tak van het Duitse Gruner + Jahr (G+J) is betaald, werd niet naar buiten gebracht. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ondernemingsraad van G+J en de mededingingsautoriteit. (ANP)