Thuiskok

Kabeljauw met pistache

Dit is een goed voorbeeld van een vullend gerecht waarbij je de koolhydraten uit rijst of aardappelen niet mist. Gebruik bij voorkeur verse kabeljauw en geen voorverpakte, want het smaakverschil (en structuurverschil) is echt enorm groot.

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Versnipper de knoflook. Giet flink wat olijfolie in een pan en voeg de aubergineblokjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten en voeg de knoflook en de spinazie toe. Laat een twintigtal minuten sudderen en roer regelmatig. Voeg eventueel nog wat olie toe als het te droog wordt. Kruid met peper en zout.

Doe de noten, het basilicum, peper, zout en drie eetlepels olie in een blender en mix tot een dikke tapenade. Voeg eventueel nog wat olie toe. Snijd de kabeljauw in de lengte in tweeën en leg de stukken in een ovenschaal. Lepel de tapenade over de filets, druk aan en zet de schaal een 15-tal minuten in een warme oven op 180 graden. Schik de vis op de groenten.