Sonja Barend-Award

Interviewprijs naar Janine Abbring voor gesprek met Van der Laan

Janine Abbring heeft de Sonja Barend Award gekregen voor haar interview in het programma Zomergasten met Eberhard van der Laan. In De Wereld Draait Door ontving de presentator de vakprijs voor het beste televisie-interview dinsdag uit handen van Barend zelf. De Amsterdamse burgemeester had een paar maanden voor het programma bekendgemaakt dat hij aan uitgezaaide longkanker leed. Zijn optreden in Zomergasten was het laatste interview dat hij gaf voor zijn overlijden begin deze maand. Aan het einde van het interview schoten zowel Van der Laan als Abbring vol toen het ging over zijn nalatenschap aan Amsterdam. „Ik hoop dat het de lieve stad blijft die het is”, zei Van der Laan. „Jij hebt hem ook liever gemaakt”, reageerde Abbring. De aflevering trok bijna één miljoen kijkers. (NRC)

    • Vincent Sondermeijer