Motorclubs

Grote actie bij Duitse Hells Angels, meer dan vijftig invallen

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn in zestien steden invallen gedaan in meer dan vijftig clubhuizen en woningen van leden van de Hells Angels. Omdat in die panden mogelijk explosieven liggen, zijn commando’s van het leger ingezet. De actie, waarbij 700 politiemensen zijn betrokken, volgt na de bekendmaking deze woensdag dat een regionale afdeling van de Hells Angels is verboden. Het gaat om de afdeling Angels Concrete City, die actief is rond Düsseldorf. De minister van Binnenlandse Zaken en de politie zeggen te willen laten zien dat hard wordt opgetreden tegen criminele bendes. Dat gebeurt ook in Nederland. Dinsdag werd bekend dat de baas van de Haarlemse afdeling Lysander R. zijn volledige straf voor wapenbezit en mishandeling moet uitzitten. De R. zou aanvankelijk begin dit jaar vrijkomen. (NRC)