Explosie bij politiebureau in Zweden

Niemand is gewond geraakt. De hoogste politiechef spreekt van “een aanval op de samenleving”.

Het politiebureau in Helsingborg, na de explosie.
Het politiebureau in Helsingborg, na de explosie. Foto Johan Nilsson/AFP

Bij een politiebureau in het zuiden van Zweden is dinsdag- op woensdagnacht een grote explosie geweest. Dat melden Zweedse autoriteiten aan persbureau AP. Niemand zou gewond zijn geraakt. Wel is de schade aan het gebouw in Helsingborg groot. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Ook is nog niets bekend over de dader of daders.

De hoogste politiechef van Zweden, Dan Eliasson, heeft de explosie “een aanval op de samenleving” genoemd. De landelijke politie helpt bij het onderzoek naar de ontploffing. Op dit moment wordt niet uitgegaan van terrorisme.

De explosie vond plaats bij de ingang van het politiebureau. Volgens de krant Aftonbladet is de entree volledig verwoest. Er is ook schade aan gebouwen in de omgeving van het politiebureau.

“Niet terugdeinzen”

Het politiebureau is voorlopig gesloten, meldt de lokale politie op Facebook. Bezoekers kunnen tijdelijk terecht in mobiele kantoren. “We zullen niet terugdeinzen voor criminelen”, staat in het bericht.