Weer ontruimingen in Oost-Friesland na plofkraak

Na Haulerwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag ook in het Friese dorp Bakkeveen woningen ontruimd na een plofkraak.

Beeld van een gekraakte geldautomaat.
Beeld van een gekraakte geldautomaat. Foto ANP

Voor de tweede nacht op rij zijn in een dorp in het oosten van Friesland woningen ontruimd na een plofkraak. Onbekenden bliezen in de nacht van maandag op dinsdag een geldautomaat op in een gevel van een supermarkt in Bakkeveen. Omdat er waarschijnlijk explosief materiaal achterbleef, is de omgeving afgezet en ontruimde de politie tien woningen.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft met behulp van een robot een vermoedelijk explosief uit de pinautomaat gehaald. De bewoners mogen inmiddels hun woningen weer in. Rond drie uur ‘s nachts hoorden zij een luide knal, meldt de politie op Twitter, waarna de daders in een auto wegreden richting het nabijgelegen Haulerwijk.

In dat dorp, dat zeven kilometer verder ligt, vond in de nacht van zondag op maandag een soortgelijke plofkraak plaats. Ook toen ontruimde de politie woningen.