Opsplitsing

Credit Suisse doelwit activistische belegger

Credit Suisse is doelwit geworden van een activistische investeerder die aandringt op een opsplitsing van de Zwitserse bank. Volgens anonieme bronnen zou het gaan om hedgefonds RBR Capital, dat wordt geleid door de Zwitser Rudolf Bohli. Naar verluidt heeft Bohli een belang van 0,2 procent in Credit Suisse ter waarde van 100 miljoen franc (87 miljoen euro). Bohli zou ontevreden zijn over de voortgang van de herstructurering van Credit Suisse onder de huidige topman, Tidjane Thiam, en over de beurskoers. De activistische aandeelhouder dringt aan op een opsplitsing van de bank in drie delen: een zakenbank, een vermogensbeheerder en een financieel dienstverlener voor vermogende klanten. Meer aandeelhouders zouden het plan van Bohli ondersteunen. (ANP)