Luchtvaart

‘Lufthansa geïnteresseerd in onderdelen Alitalia voor 500 miljoen euro’

Foto AFP

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bereidt een bod van 500 miljoen euro voor op de vliegtuigen, landingsrechten en de helft van het personeel van de Italiaanse maatschappij Alitalia. Dat meldde Corriere della Sera maandag op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant is het aannemelijk dat het bod wordt afgewezen, omdat de regering Alitalia liever als geheel wil verkopen. De regering zou bang zijn dat de losse onderdelen minder geld opleveren. Alitalia werd in mei onder curatele gesteld van de Italiaanse regering, nadat de grootste aandeelhouder Etihad Airways weigerde te betalen voor een reddingsplan. Geïnteresseerden hebben tot eind april om hun bod verder uit te werken, maakte de Italiaanse regering vrijdag bekend. (NRC)