Kort geding

Rob Scholte mag voorlopig in postkantoor Den Helder blijven

Kunstenaar Rob Scholte hoeft het voormalige postkantoor in Den Helder voorlopig niet te ontruimen. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar maandagmiddag bepaald. De gemeente had Scholte twee weken geleden voor de rechter gedaagd om hem definitief weg te krijgen uit het gebouw, zodat het in de openbare verkoop kan. Scholte weigert te vertrekken. Hij wil het gebouw, waarin het Rob Scholte Museum is ondergebracht, overnemen. De gemeente wilde daar aanvankelijk aan meewerken, maar stopte de onderhandelingen deze zomer. Scholte kreeg een deel van het oude kantoor bijna tien jaar geleden in bruikleen van de gemeente. Volgens de rechter is dat gelijk aan een huurovereenkomst, met een opzegtermijn van een jaar. Een bodemprocedure moet nu duidelijkheid brengen. (ANP)