In beeld

Hoe gaat het met de Rohingya-kinderen?

Het World Food Programme van de VN waarschuwde in juli al in een rapport dat 80.000 Rohingya-kinderen ondervoed waren. Diezelfde maand trok de VN het rapport terug omdat de Birmese regering dit had geëist, ontdekte The Guardian dinsdag. In een verklaring stond dat er gewerkt werd aan een gezamenlijk nieuw rapport. Vorige maand werd de VN ook al bekritiseerd over de zachte aanpak van het Birmese regime en het te laat luiden van de noodklok. Inmiddels is de vraag: hoe is het nu met de gevluchte Rohingya-kinderen?
Veel Rohingya-vluchtelingen steken de rivier de Naf over om van Birma de oversteek naar Bangladesh te maken. Volgens Human Rights Watch zijn er sinds 25 augustus 530.000 Rohingya gevlucht.
Foto Fred Dufour/AFP Photo
De aankomst van vluchtelingen in de buurt van Palang Khali, Bangladesh.
Foto Jorge Silva/Reuters
Een meisje staat in de rij om water te halen in het vluchtelingenkamp Teknaf, Bangladesh.
Foto Jorge Silva/Reuters
Satellietbeelden die Human Rights Watch dinsdag vrijgaf, tonen dat er minstens 288 dorpen volledig zijn platgebrand.
Foto Jorge Silva/Reuters
Rohingya-vluchteling Noor Bejum (32) houdt Rojaika, haar 7 maanden oude ondervoede dochter vast in het vluchtelingenkamp in Cox's Bazar, Bangladesh.
Foto Zohra Bensemra/Reuters
Rohingya-vluchtelingen staan naast het graf van een jongen op de begraafplaats in het vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh.
Foto Fred Dufour/AFP Photo
Volgens het teruggetrokken VN-rapport ging het vooral om kinderen onder de 5 jaar die ondervoed zijn. Hier tilt een meisje haar zusje in het vluchtelingenkamp Cox's Bazar.
Foto Jorge Silva/Reuters
Aankomst van Rohingya-vluchtelingen in Palang Khali, Bangladesh op 16 oktober 2017.
Foto Jorge Silva/Reuters
Hasina Aktar ligt in bed met haar op 11 oktober 2017 geboren baby Mohammed Jubayed in een medisch centrum in het vluchtelingenkamp Kutupalong. Naar schatting is 1 op de 10 vluchtelingen een zwangere- of borstvoedinggevende vrouw.
Foto Munir Uz Zaman/AFP Photo
Foriza Begum houdt een 'zonnescherm' boven het hoofd van haar zoon Yosar Hossein (7) en haar tweejarige dochter Noyem Fatima, terwijl ze onderweg zijn naar het vluchtelingenkamp Teknaf, Bangladesh. Yosar en zijn familie hebben zes dagen achter elkaar gelopen. De hele weg heeft hij zijn zusje op de rug gehouden, volgens de fotograaf.
Foto Gemunu Amarasinghe/AP Photo
Op 6 november bezoekt de paus Birma en Bangladesh. Hij zal missen opdragen en spreken met de Birmese leider Aung San Suu Kyi.
Foto Jorge Silva/Reuters
De regenval maakt het leven nog zwaarder in het Kutupalong vluchtelingenkamp. Schoon drinkwater is er sowieso een probleem.
Foto Munir Uz Zaman/AFP Photo
Een vader tilt zijn zoon in het vluchtelingenkamp Kutupalong, vlakbij Cox's Bazar.
Foto Jorge Silva/Reuters
Een arts weegt een ondervoed kind in een medisch centrum vlakbij Palonkhali, Cox's Bazar, Bangladesh.
Foto Abir Abdullah/EPA
Vluchtelingen staan in de rij voor voedsel in het kamp Palonkhali, Cox's Bazar. Alleen al op 10 oktober staken 11.000 Rohingya de grens over naar Bangladesh.
Foto Abir Abdullah/EPA
Een moeder rust uit met haar kind wanneer ze de grens is gepasseerd bij Palang Khali, Bangladesh.
Foto Mohammad Ponir Hossain/Reuters