Film

Hollywood-studio Weinstein werkt aan verkoop

The Weinstein Company wordt mogelijk verkocht. De studio is getroffen door een groot schandaal rond de inmiddels ontslagen medeoprichter Harvey Weinstein en moest maandag worden gered van grotere financiële problemen door een geldschieter. Weinstein Co. maakte bekend een onbekend bedrag te hebben ontvangen van investeringsmaatschappij Colony Capital. Ook wordt met de investeerder gesproken over een gehele of gedeeltelijke verkoop van de activiteiten. Een bestuurslid van Weinstein Co. zei dat de kapitaalinjectie het bedrijf in stabieler vaarwater heeft gebracht. Het bedrijf van Weinstein kreeg in de nasleep van de onthullingen te maken met een reeks annuleringen. Onder meer Amazon en Apple zetten een streep door een bestelde televisieserie en een film. (ANP)