Recensie

Recensie Muziek

Er is leven na Oasis voor Liam Gallagher

Na het uiteengaan van Oasis en het minder bekende Beady Eye, is Liam Gallagher een solo-carrière begonnen. Het is verrassend dat Liam, met zijn ogenschijnlijke nonchalante houding, zo’n samenhangend debuut-album maakte als As You Were.

De instrumentaties zijn semi-ruig, met scherpe gitaarakkoorden omhuld door bonkende piano en jubelende koorzang. Het beste nummer is het eerste, ‘Wall Of Glass’, met daarin gospelkoortjes, penetrante riffs en Gallaghers snedige stem, verpakt in een daverende melodie. Maar al wordt dat niveau later niet meer gehaald, de meeste nummers zijn aantrekkelijk.

Broer Noel zorgt op zíjn solo-platen voor psychedelische accenten en muzikale verdieping maar Liam wint op stem en zang. ‘When I’m In Need’ is een draak van een liefdesliedje en ‘You Better Run’ is een niemandalletje. Maar Gallaghers achteloze toon met hier en daar een tedere uithaal, verrijkt met een zweem van John Lennons cynisme, blijft wervend. Voor Liam is er leven na Oasis.