Recensie

Recensie

De tekstuele pingpong van Courtney en Kurt

Bedoeld als eenmalige samenwerking, hadden de Amerikaan Kurt Vile en de Australische Courtney Barnett zo’n klik bij het over en weer e-mailen van songideeën dat er een heel album uit volgde. De muzikale en tekstuele pingpong van ‘Over Everything’ werkt briljant, met Viles bekentenis over de tinnitus die hij opdeed door harde muziek, en punkrocker Barnett die toegeeft dat ze liever oordopjes indoet.

Hun lijzige stemmen kronkelen zich informeel om elkaar. Na de uitwisseling van songschrijverervaringen in ‘Let It Go’ vervalt het album in een luie groove die wel prettige muziek, maar geen grote artistieke statements meer oplevert. Wanneer Kurt en Courtney dan ook nog elk één van elkaars oudere nummers vertolken, groeit de indruk dat een heel album misschien wat hoog gegrepen was. Maar lekker klinken ze, samen.