Brexit

Juncker en May willen haast maken met onderhandelingen

Er moet meer vaart worden gezet achter de onderhandelingen over de Brexit. Dat hebben voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie en de Britse premier Theresa May maandag gezegd na afloop van hun ontmoeting in Brussel. De leiders bespraken de impasse die is ontstaan na de vijfde gespreksronde tussen beide partijen. „Het werkdiner vond plaats in een constructieve, vriendschappelijke sfeer”, stond in een gezamenlijke verklaring na afloop. Veel details over de inhoud van hun overleg in aanloop naar de EU-top later deze week, gaven de twee niet. De Brexit-onderhandelingen liepen vorige week vast, nadat volgens EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier „een impasse” was ontstaan. Op verschillende belangrijke dossiers lukt het niet om tot overeenstemming te komen. (NRC)