VVV-PSV

Politie opent onderzoek na racistische leuzen VVV-fans

De politie heeft een onderzoek geopend naar een incident na de eredivisiewedstrijd tussen VVV-Venlo en PSV (2-5). Daarbij werden enkele donkere spelers van PSV op racistische wijze bejegend bij het verlaten van het veld. Ook klonken er oerwoudgeluiden toen de bezoekende ploeg via de trap in stadion De Koel naar de catacomben liep, zo is te horen in een filmpje van Omroep Brabant.

Op basis van berichten in de media is de politie een onderzoek gestart. „Deze beelden zijn van dusdanige aard dat politie en Openbaar Ministerie een onderzoek gerechtvaardigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoordelijk is”, liet de politie weten.

Het bestuur van VVV veroordeelde het wangedrag van de betreffende toeschouwers al scherp. „Deze walgelijke racistische geluiden horen niet thuis in een voetbalstadion en staan haaks op de kernwaarden van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen en passende maatregelen tegen hen te treffen”, reageerde algemeen directeur Marco Bogers.

De club zegt van plan te zijn aangifte te doen bij de politie. Bogers heeft inmiddels namens zijn club excuses aangeboden aan PSV voor het „onacceptabele gedrag van de betreffende mensen”. (ANP)