Tennis

Roger Federer in Shanghai te sterk voor Rafael Nadal

Roger Federer heeft het masterstoernooi van Shanghai gewonnen. De Zwitser overklaste zondag in de finale zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal: 6-4 en 6-3. Federer vierde zijn 94ste ATP-titel, zijn zesde al van dit jaar.

De 19-voudig grandslamkampioen boekte zijn vijftiende zege op Nadal. Federer heeft nu de laatste vijf ontmoetingen met Nadal gewonnen. Nadal, nummer één van de wereld, leidt in de onderlinge ontmoetingen nog wel met 23-15. Met de seizoensfinale van volgende maand in Londen voor de boeg kan Federer de Spanjaard voor het einde van het jaar van de mondiale troon stoten. De Zwitser snoepte in Shanghai weer iets van zijn achterstand af.

Federer versloeg Nadal begin dit jaar in de finale van de Australian Open, waar de twee grootheden elkaar weer troffen na lang blessureleed. De Zwitser klopte Nadal vervolgens ook op het hardcourt in Indian Wells en Miami. Federer sloeg het gravelseizoen over om zijn lichaam te ontzien. Nadal domineerde als vanouds op het gravel, met zijn tiende titel op Roland Garros als bekroning. Federer won Wimbledon, Nadal de US Open. (ANP)