‘Lufthansa wil Alitalia voor 500 miljoen euro kopen’

Alitalia staat sinds mei onder curatele van de Italiaanse regering. Zij heeft een overbruggingslening verstrekt zodat Alitalia de komende maanden kan blijven vliegen.

Vliegtuigen van Lufthansa en van Alitalia naast elkaar geparkeerd in Milaan
Vliegtuigen van Lufthansa en van Alitalia naast elkaar geparkeerd in Milaan Foto Antonio Calinni/AP

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bereidt een bod van 500 miljoen euro voor op de vliegtuigen, landingsbanen en de helft van het personeel van de Italiaanse maatschappij Alitalia. Dit meldt de krant Corriere della Sera maandag op basis van anonieme bronnen.

Volgens Corriere della Sera is het aannemelijk dat het bod wordt afgewezen, omdat de regering Alitalia liever als geheel wil verkopen. De regering zou bang zijn dat de losse onderdelen minder geld opleveren. Alitalia werd in mei onder curatele gesteld van de Italiaanse regering, nadat de grootste aandeelhouder Etihad Airways weigerde te betalen voor een reddingsplan.

Deadline

De deadline voor biedingen op de wankelende vliegtuigmaatschappij staat op maandag om 17.00 uur. Geïnteresseerden hebben tot eind april om hun bod verder uit te werken, maakte de Italiaanse regering vrijdag bekend. De regering leende sinds de ondercuratelestelling 600 miljoen euro aan Alitalia, zodat het de komende maanden kan blijven vliegen. Afgelopen vrijdag werd bekend dat deze lening met 300 miljoen is verhoogd.

Alitalia is niet de eerste vliegtuigmaatschappij die Lufthansa probeert in te lijven. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse luchtvaartgigant ook een deel van het failliete Air Berlin overneemt.