Duits voetbal

Eerste thuisnederlaag in twee jaar voor Dortmund

Het belooft een bijzonder spannende competitie te worden in Duitsland. Althans, als de Bundesliga zich zo door blijft ontwikkelen. Het Borussia Dortmund van de Nederlandse trainer Peter Bosz leed zaterdagavond de eerste thuisnederlaag in de competitie in twee jaar.

Nummer drie op de ranglijst, RB Leipzig, was in deze zeer vermakelijke kraker met 3-2 te sterk in Dortmund. Daardoor staan Dortmund (19), Bayern München (17) en Leipzig (16) na acht speelronden weer binnen drie punten van elkaar.

Na 41 ongeslagen duels ging het mis. De laatste thuisnederlaag in de competitie voor Dortmund dateerde van april 2015. Destijds was Bayern München met 1-0 te sterk. Jürgen Klopp was nog trainer bij Dortmund en Kevin Kampl stond op het Borussia-middenveld. Zaterdag was de Sloveen de uitblinker bij de tegenstander. Kampl dirigeerde RB Leipzig naar een knappe zege, waardoor de Oost-Duitse club het gat met Dortmund verkleinde tot drie punten.

Opvallend was dat beide teams een rode kaart kregen (Sokratis en Ilsanker) en een strafschop (treffers Aubameyang en Augustin).

Bayern München won onder leiding van de vorige week aangestelde coach Jupp Heynckes overtuigend van Freiburg: 5-0. Arjen Robben leverde de assist op de 2-0 van Kingsley Coman. (NRC)