Bestuursvoorzitter

Noorse oud-topman Vattenfall naar Fugro

Paul van Riel treedt komend jaar na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering af als topman van Fugro. Dat heeft de bodemonderzoeker maandag voor beurs bekend gemaakt. Het bedrijf kondigde meteen een opvolger aan voor Van Riel: de Noorse Øystein Løseth. Løseth (1958) was eerder topman bij energiebedrijf Vattenfall en werkte ook bij Nuon, dat in 2009 door Vattenfall werd overgenomen. De laatste jaren was hij werkzaam als bestuursvoorzitter van Statoil, een Noors oliebedrijf. Loseth zal vanaf januari ingewerkt worden bij Fugro. Midden december is een speciale aandeelhoudersvergadering gepland, waar hij officieel wordt voorgedragen als topman. Er zal dan gestemd worden over de benoeming van Løseth. Volgens Van Riel, die sinds 2012 leiding gaf aan het bedrijf en vanaf eind april 2018 met pensioen gaat, is dit het juiste moment om het bestuursvoorzitterschap over te dragen, zo laat hij in een persbericht weten. „De transformatie van het bedrijf verloopt goed.” Fugro had de laatste jaren te kampen met slechte marktomstandigheden in de oliesector. Ook hield het een overname door maritiem dienstverlener Boskalis af te wenden. (NRC)