PSV, Willem II en Excelsior winnen

Heracles en Vitesse spelen gelijk. Met het gelijkspel staat Vitesse voorlopig op de vijfde plaats met vijftien punten uit acht duels.

Bryan Linssen van Vitesse maakt de gelijkmaker en bepaalt de eindstand op 1-1.
Bryan Linssen van Vitesse maakt de gelijkmaker en bepaalt de eindstand op 1-1. Foto ANP

Excelsior heeft in Den Haag met 2-1 van ADO gewonnen in de Eredivisie. In de 26e minuut kreeg Edouard Duplan zijn tweede gele kaart en moest ADO met tien man verder. Op dat moment stond Excelsior met 1-0 voor.

Niet lang daarna maakt Becker voor ADO de gelijkmaker. Na de rust scoort Hicham Faik voor Excelsior de 2-1.

Twitter avatar excelsiorrdam Excelsior Rotterdam 🎥 Spelers bedanken de meegereisde fans. #adoexc #strijdenenwinnen ⚫️🔴 https://t.co/LgFtIHZni2

PSV wint

Koploper PSV heeft zondag met 5-2 van VVV-Venlo gewonnen. De club uit Venlo kwam in vlak na rust op voorsprong te staan nadat Torino Hunte de 2-1 maakte. Niet lang erna maakte voor Gastón Pereiro voor PSV de gelijkmaker.

Kort hierna moest VVV met tien man verder nadat Jerold Promes een rode kaart kreeg vanwege een tackle op Santiago Arias. PSV kon hier gebruik van maken scoorde nog drie keer. PSV heeft nu vijf punten voorsprong op Ajax en Feyenoord.

Winst voor Willem II

Willem II won met 3-1 van FC Twente. In de tweede helft zette Ismail Azzaoui de club uit Tilburg op voorsprong door de 2-1 te maken. Fran Sol maakte het derde doelpunt.

Eerder op de dag kwamen in het Polman Stadion in Almelo Heracles en Vitesse niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas in de 73ste minuut viel de eerste goal van de wedstrijd, toen Kristoffer Peterson de thuisploeg op voorsprong zette. Maar vlak voor tijd wist Bryan Linssen, die voorheen bij Heracles speelde, de gelijkmaker erin te schieten.

Met het gelijkspel staat Vitesse voorlopig op de vijfde plaats met vijftien punten uit acht duels. Had het van Heracles gewonnen, dan was het naar de tweede plek gestegen. Heracles staat elfde.