volleybal

Nederlands vrouwenteam in nieuwe elite-competitie

De Nederlandse volleybalsters komen vanaf volgend jaar uit in de Nations League, de nieuwe landencompetitie die in de plaats komt van de World Grand Prix. Bij de mannen komt eenzelfde soort competitie ter vervanging van de World League. De Nations League bestaat bij zowel mannen als vrouwen uit zestien landen waarvan er twaalf worden aangeduid als ‘core teams’ die zeven jaar lang verzekerd zijn van deelname. Vier teams worden aangeduid als ‘challenger teams’, waarvoor een promotie-degradatie-regeling geldt met de continentale landencompetities. De Nederlandse vrouwen behoren tot de core teams van de Nations League, de mannen gaan spelen in een Europese landencompetitie. De beste twee landen van die competitie spelen met andere continentale winnaars om promotie naar de Volleyball Nations League. (ANP)