Sint-Eustatius

Plasterk doet aangifte tegen leider PLP na bedreiging militairen

De Nederlandse overheid doet aangifte tegen Clyde van Putten, partijleider van de PLP op het Nederlandse eiland Sint-Eustatius. Eerder deze week dreigde Van Putten Nederlandse militairen te vermoorden. „Die is helemaal gek geworden. Er wordt aangifte gedaan”, zei demissionair minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) over hem tegenover het ANP. Van Putten zei maandag in een speech dat „ze de militairen op zijn eiland zullen vermoorden”, aldus De Telegraaf vrijdag. Het is onduidelijk of Van Putten ook doelde op de militairen die komen helpen na bijvoorbeeld een orkaan. Van Putten is tegen Nederlandse invloed op het eiland. Hij wil meer autonomie en geen Nederlanders op het eiland. Nederland stuurde onlangs militairen naar de Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten na de orkaan Irma. (NRC)