In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Het winkelcentrum Paddepoel in Groningen. De De Vereniging van Eigenaren wil dat de winkels daar alle koopzondagen open zijn, veel winkeliers zien dat niet zitten. Ze krijgen een boete van 500 euro als ze niet open gaan.
Foto Kees van de Veen
Een gevluchte Rohingya staat in de rij voor eten bij het vluchtelingenkamp Teknaf in Bangladesh. De VN-commissie voor de Mensenrechten concludeerde deze week dat het Birmese leger schuldig is aan zuiveringsacties tegen Rohingya. Volgens de VN zijn inmiddels al 370.000 moslims uit Birma naar het buurland gevlucht.
Foto Jorge Silva/Reuters
Arjen Robben nam deze week afscheid als international van Oranje na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (2-0, twee doelpunten van Robben). Robben speelde 96 interlands voor Oranje, en maakte daarin 37 doelpunten.
Foto Koen van Weel/ANP
Een portret van de Mexicaanse boer Prudencio Gutierrez (66). Zijn huis raakte ernstig beschadigd na de aardbeving in Mexio van twee weken geleden. “Het meest waardevolle wat ik kon redden was mijn hoed”, zei Gutierrez tegen Reuters.
Foto Edgard Garrido/Reuters
De politie zocht deze week lange tijd naar de vermiste Anne Faber. Donderdag vond de politie het lichaam van Faber in de omgeving van Zeewolde. Maandag werd er al een verdachte opgepakt.
Foto Eric Brinkhorst/ANP
Een stierenvechter tijdens een stierengevecht in Las Ventas, Madrid.
Foto Javier Barbancho/Reuters
Disneyland in Californië, op de achtergrond de rook van een natuurbrand.
Foto Kennya Boulter/Reuters
Spelers van Portugal vieren de 2-0 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland (2-0). Portugal plaatste zich met deze zege voor het WK, Zwitserland heeft nog een herkansing in de play-offs.
Foto Pedro Nunes/Reuters
Een Chinese man wordt afgevoerd door de politie op het vliegveld van Cambodja. Hij wordt verdacht van een internetzwendel.
Foto Samrang Pring/Reuters
Een demonstrant wordt tegengehouden door de politie tijdens protesten tegen Columbus Day in de Chileense hoofdstad Santiago.
Foto Pablo Sanhueza/Reuters
Een Ivoriaanse militair tijdens een training door Franse instructeurs.
Foto Sia Kambou/AFP
Mannen speuren op een vuilnisbelt in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.
Foto Caren Firouz/Reuters
Een gewonde Syriër zit nadat hij gevlucht is uit het centrum van Raqqa. Syrische rebellen van de SDF proberen met Amerikaanse hulp de laatste jihadisten van IS de stad uit te jagen.
Foto Bulent Kilic/AFP
De reactie van het Catalaanse publiek tijdens het zien van een vergadering van het Catalaanse parlement. De Catalaanse regiopresident Puigdemont kondigde dinsdag aan dat zijn regio het mandaat heeft de onafhankelijkheid van de republiek Catalonië uit te roepen. Maar hij schortte het daadwerkelijke besluit daartoe met een paar weken op om naar eigen zeggen de dialoog met de Spaanse regering nog een kans te geven.
Foto Ivan Alvarado/Reuters
Een supporter van de Keniaanse oppositiepartij NASA is geraakt door een politietruck tijdens protesten in Nairobi. Sinds dat oppositiekandidaat Raila Odinga zich terugtrok uit de hernieuwde verkiezingen is de chaos uitgebroken in Kenia.
Foto Thomas Mukoya/Reuters
Een poster van bondskanselier en lijsttrekker van de sociaal-democratische partij SPOe Christian Kern. Op 15 oktober zijn er federale verkiezingen in Oostenrijk.
Foto Christian Bruna/EPA
Van kannibalisme verdachte mensen in de rechtbank in Escourt, Zuid-Afrika.
Foto Rogan Ward/Reuters
Een Roemeense militaire vertaler bij het hoofdkwartier van de Multinationale Brigade van de NAVO in Roemenië. Secretaris-generaal van NAVO Jens Stoltenberg bezocht het hoofdkwartier met de Roemeense president Klaus Iohannis
Foto Robert Ghement/EPA
De Turkmeense president Gurbanguly Berdimuhamedov showt het hondje dat hij kreeg van de Russische president Vladimir Poetin.
Foto Maxim Shemetov/Reuters
Migranten worden naar een detentiecentrum gebracht in Libië. Een rapport van hulporganisatie Oxfam stelde in augustus dat migranten in Libië worden mishandeld, gemarteld en verkracht.
Foto Hani Amara/Reuters