Antwerpen

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer krijgt acht jaar cel wegens smokkel cocaïne

Foto ANP

De voormalige presentator Frank Masmeijer is vrijdag door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, aldus persbureau ANP. Ook moet hij een boete betalen van 48.000 euro. Justitie eiste zeven jaar cel tegen de voormalige showmaster. Hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij de import van 450 kilo cocaïne. Masmeijer zou, met zijn groenteboer en de neef van zijn vrouw, geprobeerd hebben ruim 450 kilo cocaïne het land binnen te smokkelen via de Antwerpse haven. Volgens een andere verdachte was Masmeijer het brein achter de organisatie. Masmeijer, die acht maanden in voorarrest zat, ontkende betrokken te zijn geweest bij de smokkel. In een talkshow zei hij: „Ik ben niet de meneer Escobar van Nederland.” (NRC)