Televizier-Ring

Zondag met Lubach wint prijs voor populairste tv-programma

Zondag met Lubach (VPRO) is donderdagavond bekroond met de Televizier-Ring, de publieksprijs voor het beste tv-programma. Lubach is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een invloedrijk opiniemaker. Zondag met Lubach begon in november 2014 met slechts 340.000 kijkers (marktaandeel 4 procent) en heeft er dit jaar gemiddeld 1,2 miljoen (16 procent). In zijn programma combineert Lubach satire met politieke opinie en campagnejournalistiek. Zijn grootste hit tot nu toe was vorig jaar de video ‘The Netherlands welcomes Trump in his own words’. Als we ermee op CNN komen, haal ik kroketten, zei hij vooraf tegen zijn redactie. Het filmpje haalde veel Amerikaanse zenders, werd op YouTube 36 miljoen keer bekeken, en kreeg navolgers in verschillende andere landen. (NRC)