Hollywood

Scotland Yard en politie New York bekijken misbruik Weinstein

Zowel in Londen als in New York is de politie een onderzoek begonnen naar filmproducent Harvey Weinstein, nadat hij de laatste dagen door verschillende actrices en modellen beschuldigd is van seksueel misbruik. Scotland Yard zei tegen The Guardian dat er één beschuldiging tegen Weinstein is binnengekomen. Volgens The New York Times maakt Weinstein zich al zo’n dertig jaar schuldig aan het aanranden en seksueel intimideren van vrouwelijke werknemers en actrices. In ten minste acht gevallen heeft hij een financiële regeling getroffen. De Franse uitgever Hachette maakte donderdag bekend de imprint van Weinstein Books stop te zetten. Bij Amazon.com is donderdag het hoofd van de film- en televisiedochter Roy Price op nonactief gesteld na een beschuldiging van seksuele intimidatie. (NRC)