Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Een muurschildering van Banksy
Een muurschildering van Banksy
 1. De knallende deur van Joris Luyendijk


  Een must-read vond Duitsland-correspondent Juurd Eijsvoogel: deze knallende deur waarmee een bitter teleurgestelde Joris Luyendijk na zes jaar het Verenigd Koninkrijk verlaat, en de Engelsen laat weten wat er mis is met hun land.

 2. Gruwelijke getuigenissen uit Birma

  Misschien is dit wel het gruwelijkste verslag dat er tot nu toe is geschreven over de vervolging van de Rohingya door het Birmese leger, aldus Azië-redacteur Toef Jaeger.

  Lees hier: Rohingya Recount Atrocities: ‘They Threw My Baby Into a Fire’
 3. Rex Tillerson, de eenzame zakenman


  VS-correspondent Guus Valk raadde dit mooie profiel van Rex Tillerson aan. Door Dexter Filkins, de beste oorlogscorrespondent die Valk kent. Filkins duikt in het Exxon-verleden van Tillerson, en schetst het beeld van een eenzame zakenman in de politiek, met een ernstig gebrek aan ideeën of principes.

 4. De Braziliaanse Escobar

  Insight Crime maakte een interessant profiel over de Braziliaanse drugsdealer Luiz Carlos da Rocha, alias ‘Cabeça Branca’ (Wit hoofd). Jarenlang zocht de politie naar deze ‘Braziliaanse Pablo Escobar’, recentelijk werd hij gearresteerd. Tip van Latijns-Amerika-correspondent Nina Jurna.

 5. Zo kwam de Iran-deal tot stand


  Aan de Iran-deal, waar president Trump mogelijk deze week de stekker uittrekt, gingen jaren onderhandelingen vooraf. De BBC maakte er deze fijne documentaire over, tipte redacteur Internationale Betrekkingen Michel Kerres. Over pizza in het Beau-Rivage en iPhones in de koelkast.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.