Detailhandel

Blokker verkoopt Intertoys aan Britse investeerder

Blokker Holding heeft een koper gevonden voor speelgoedketen Intertoys. De Britse investeringsmaatschappij Alteri wordt de nieuwe eigenaar, zo maakte het familiebedrijf donderdag bekend. De verkoop volgt uit de beslissing die het noodlijdende concern in mei nam om al zijn winkelketens behalve het naamgevende Blokker van de hand te doen. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Blokker en Alteri hopen dat de deal voor eind november rond is. Voor die tijd spreekt de centrale ondernemingsraad van Blokker zich er nog over uit.

Met de verkoop van Intertoys brokkelt het omvangrijke familiebedrijf dat Blokker Holding vroeger was steeds verder af. In 2010 had het concern drieduizend winkels, met naast Intertoys formules als Blokker, Big Bazar, Xenos, Leen Bakker en Marskramer. De afgelopen jaren kwam het detailhandelconglomeraat echter in de problemen. Mede doordat Blokker te laat insprong op de trend van onlineverkoop zag het de omzet sterk teruglopen. Vorig jaar boekte het bedrijf een recordverlies van 180 miljoen euro.

Intertoys heeft ongeveer vijfhonderd winkels, met ruim vierduizend medewerkers. De vestigingen staan niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Luxemburg. (NRC)