Gevangenis Roermond

Politie verijdelt helikopterontsnapping

De politie heeft in het Limburgse Roosteren, ten zuidwesten van Roermond, een verdachte doodgeschoten. Hij wilde, samen met twee anderen, een gedetineerde uit de penitentiaire inrichting in Roermond bevrijden met een gekaapte helikopter. De kaping is door een arrestatieteam verijdeld.

De politie vermoedde al dat er een vluchtpoging ophanden was. Drie mannen zouden een gevangene willen bevrijden die vastzit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu.

De politie wilde de drie aanhouden en voerde „een achtervolging met hoge snelheden” uit. Daarbij werd een van de verdachten neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De andere twee werden opgepakt.

De penitentiaire inrichting was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. De politie wilde na het vrijgeven van een persbericht geen verdere informatie geven. (NRC)