Hoek wint nu wel met strafschoppen van Lisse

Lisse bereikte na strafschoppen de tweede ronde van de KNVB Beker, maar de serie was niet volgens de regels. Woensdag werden de penalty’s over gedaan.

Foto Bas Czerwinski/ANP

Bij een nieuwe, door de rechter gelaste strafschoppenserie heeft HSV Hoek woensdagavond wél gewonnen van FC Lisse. Vorige maand won Lisse de wedstrijd voor de KNVB Beker juist, maar de KNVB oordeelde dat de penalty’s die Lisse de zege opleverde niet volgens de regels genomen waren. Daarom moesten de strafschoppen woensdag opnieuw worden genomen.

De Zuid-Hollandse amateurclub spande een rechtszaak aan na het besluit van de KNVB, maar de rechter stelde de voetbalbond in het gelijk. De strafschoppen hadden genomen moeten worden volgens het klassieke ABAB-principe, waarbij ploegen om beurten één strafschop nemen. De scheidsrechter liet de penalty’s juist schieten volgens het ABBA-principe. Daarbij neemt het eerste team eerst één strafschop, waarna de andere ploeg er twee mag nemen.

Lees ook: Vijf vragen over de penaltysoap in de KNVB-beker

Hoek won woensdag de strafschoppenserie met 6-5. De Zeeuwse ploeg moet het nu op 25 oktober in een uitwedstrijd opnemen tegen Heracles Almelo.

Vorige maand won Lisse nog met 5-4 met strafschoppen, nadat de wedstrijd tijdens de reguliere speeltijd in een 2-2 gelijkspel was geëindigd.