Thuiskok

Krokante courgette

Van courgette (en ook aubergine trouwens) kun je ongelooflijk veel lekkere dingen maken, variërend van soep tot gevulde courgette en van Italiaanse ovenschotels tot Griekse visgerechten. Maar al te vaak zie ik dat er niet meer mee wordt gedaan dan een beetje olijfolie, peper, zout toevoegen en dan courgetteschijfjes grillen. Begrijp me niet verkeerd, daar is niets mis mee. Maar een beetje variatie kan geen kwaad, vandaar dit ovenrecept.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer een centimeter dik. Meng de plakjes in een grote kom met de olijfolie, wat zout en peper. Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, de oregano of salie, het zout, de peper en chiliflakes. Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal in met wat olie en schik de plakjes courgette dakpansgewijs in de vorm. Mooi in de rondte of in nette rijtjes. Die moeite, dat staat straks extra aantrekkelijk. Bestrooi met het kruimmengsel. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak dertig minuten in de oven. Verwijder het folie en bak nog zo’n vijf minuten tot de bovenkant goudbruin is.