Recensie

Recensie Film

Te gehaast voor leuke grappen

Komedie In ‘Alles voor elkaar’ bekijken Lina, Vanessa, Nicole en Sena na een wilde feestavond een filmpje van toen ze achttien waren. Ze beslissen om de daar gedroomde toekomst voor elkaar in orde te brengen.

De vier vriendinnen Vanessa (Yootha Wong-Loi-Sing), Sena (Maryam Hassouni), Lina (Esmée van Kampen) en Nicole (Sarah Chronis) in Alles voor elkaar.
De vier vriendinnen Vanessa (Yootha Wong-Loi-Sing), Sena (Maryam Hassouni), Lina (Esmée van Kampen) en Nicole (Sarah Chronis) in Alles voor elkaar.

Bij vriendinnenkomedies is originaliteit meestal geen prioriteit. De openingsscènes van Alles voor elkaar vertonen dan ook opvallend veel overeenkomsten met de afgelopen maand uitgekomen Nederlandse komedie Bella Donna’s. Een groepje hartsvriendinnen haast zich naar een bijeenkomst, bij de eerste een begrafenis en bij de tweede een dertigste verjaardag, waardoor ze erachter komen dat ze eigenlijk niet zo heel tevreden zijn met hun leven en hier iets aan willen veranderen.

In Alles voor elkaar bekijken Lina, Vanessa, Nicole en Sena na een wilde feestavond een filmpje van toen ze achttien waren. Ze beslissen vervolgens om de daar gedroomde toekomst met respectievelijk kind, zangcarrière, zwembad en directeursfunctie voor elkaar te regelen. Er volgen een paar best geestige variaties op typische romkom-grappen, waarbij iemand moet poepen op een eerste date en een buitenechtelijk avontuurtje wel heel over the top in de bezemkast start. Voeg daaraan toe dat Rotterdam en zijn bewoners mooi in beeld worden gebracht en heel even stemt Alles voor elkaar best vrolijk.

Maar al snel lijken de makers in tijdnood te komen waardoor verschillende verhaallijnen in sneltreinvaart worden afgehandeld en de film vooral een aaneenschakeling wordt van flauwe en rommelig in elkaar gezette plotwendingen.