Recensie

Recensie Film

Superheld in een hele grote onderbroek

Animatiefilm ‘Kapitein Onderbroek’ is gebaseerd op een populair kinderboek. De held strijdt tegen Professor Poepiebroek.

Kapitein Onderbroek
Kapitein Onderbroek

Sjors en Harold zijn vrienden die hetzelfde gevoel voor humor delen, op school de grootste deugnieten zijn en in hun boomhut samen strips tekenen. In Kapitein Onderbroek komt een van hun strips tot leven. Daarin slaagt het tweetal erin Krupp, de autoritaire schooldirecteur van een grauwe leerfabriek, via hypnose te veranderen in Kapitein Onderbroek: een in grote witte onderbroek geklede superheld die het opneemt tegen Professor Poepiebroek, een maffe wetenschapper die humor wil uitbannen.

De film is gebaseerd op de populaire kinderboekenreeks van Dav Pilkey, die vooral een parodie lijkt op Superman. Hij is bedoeld voor eenieder die kan lachen om scheetkussentjes, toilethumor en een volwassen man in enorme onderbroek die tra-la-laaaa!!! roept als hij weer eens de superheld probeert uit te hangen. De wat vlakke animatie conformeert zich aan de gangbare stijl met veel fonkelende zuurstokkleuren.