In beeld

Robben in Oranje

Arjen Robben (Bedum, 23 januari 1984) houdt het voor gezien in het Nederlands elftal. In ruim veertien jaar tijd speelde de Groningse dribbelaar 96 interlands voor Oranje. Zolang hij aan de aftrap verscheen, was er altijd hoop.
Eindhoven, 30 april 2003. Arjen Robben debuteert voor Oranje in een oefenwedstrijd tegen Portugal. Een klein kwartier voor tijd komt hij in het veld voor Marc Overmars.
Bas Czerwinski
Een van de beroemdste wissels uit de geschiedenis van Oranje. Op 19 juni 2004, op het EK in Portugal, wordt uitblinker Arjen Robben in Aveiro door bondscoach Dick Advocaat uit het veld gehaald in de wedstrijd tegen Tsjechië. Nederland leidt dan met 2-1. Nadat Robben is vervangen door Paul Bosvelt kantelt de wedstrijd volkomen, en Nederland verliest met 3-2. Rechts in beeld de Italiaanse assistent-scheidsrechter Pierluigi Collina.
Jiri Buller / Hollandse Hoogte
Robben scoort in Leipzig, op het WK in Duitsland in 2006, tegen Servië en Montenegro. Goran Gavrancic en Igor Duljaj komen te laat.
Yves Herman / Reuters
Robben scoort in Bern, op het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, de 3-0 tegen Frankrijk. Nederland wint met 4-1 en eindigt ongeslagen als eerste in een groep met Italië, Frankrijk en Roemenië.
Ed Oudenaarden / ANP
Een veel voorkomend beeld in de carrière van Robben: geblesseerd op de grond. Hier raakt hij geblesseerd in de oefeninterland tegen Hongarije in de Arena, vlak voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Nederland
Toussaint Kluiters / ANP
Robben (links) kopt de bal binnen in de halve finale van het WK in 2010 in Zuid-Afrika. Nederland wint met 3-2 van Uruguay in het Green Point Stadium in Kaapstad.
Franck Robichon / EPA
Robben viert zijn doelpunt tegen Uruguay in de halve finale van het WK in Zuid-Afrika (2010).
Fernando Vergara / AP
Robben houdt een balletje hoog tijdens een training in het Soccer City Stadium in Johannesburg op 10 juli 2010, een dag voor de WK-finale tegen Spanje. Nederland verliest een dag later in de verlenging.
Michael Kooren / Reuters
Het had het mooiste moment van zijn loopbaan kunnen worden: de winnende treffer in de WK-finale van 2010 tegen Spanje. Maar via de voet van Iker Casillas miste Robben na ruim een uur spelen net het Spaanse doel. Spanje won uiteindelijk in de verlenging met 1-0.
Hassan Ammar / AP
Robben en zijn oude strijdmakker Wesley Sneijder (links) treuren om de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje in Johannesburg.
Siphiwe Sibeko / Reuters
Het WK van 2014 in Brazilië: Nederland speelt in een groep met Spanje en komt op achterstand. Nadat Robin van Persie de wonderbaarlijke gelijkmaker heeft binnen gekopt is Oranje ontketend. Arjen Robben scoort de 1-5 tegen de regerend wereldkampioen. Rechts een verslagen doelman Iker Casillas.
Koen van Weel / ANP
Amsterdam, september 2017. Na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije maakt Robben als enige speler van Oranje een ronde langs de supporters in de Arena om hun te bedanken.
ANP
Robben maakt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in Borisov de 1-2, op 7 oktober 2017.
ANP
Nederland - Zweden, 10 oktober 2017. De zoontjes van Robben kijken hoe de aanvoerder van Oranje na de wedstrijd afscheid neemt van Tonny Vilhena en het Nederlands elftal.
ANP