Recensie

Recensie

Nergens gevaarlijk

    • Hans Klis

Een groot probleem in de app-winkels is het overschot aan games waar niemand echt op zit te wachten. Danger Mouse: The Danger Games is zo’n spelletje. Gebaseerd op de gelijknamige Britse tekenfilm uit de jaren tachtig, die twee jaar geleden een reboot kreeg met onder andere de stem van Stephen Fry, moet dit spel gebruikers schaamteloos geld uit de zak kloppen. Deze endless runner, in korte wedstrijdjes geknipt, is zo onorigineel dat je ogen ervan gaan tranen. Of zijn het de felle kleuren van de schokkerige spelschermen?

Het spel draait om het winnen van races waarbij je swipend obstakels en tegenstanders ontwijkt of opblaast. Je verzamelt zo kaarten die je snellere personages opleveren. Uiteraard gaat dat sneller als je geld uitgeeft. Als ontwikkelaar verdien je meer geld met deze ongeïnspireerde misbaksels als je in plaats van een nieuw concept te bedenken gewoon een bekende naam of merk aan de game verbindt. Het kost volgens data-onderzoeksbureau Chartboost gemiddeld 0,94 marketingeuro’s voordat in Nederland een iOS-gebruiker een spel downloadt. 1,57 euro voor Android-gebruikers. Naamsbekendheid verlaagt dat bedrag, natuurlijk. Maar zelfs het uiterlijk van deze tekenfilm (die op het Europese vasteland niet eens zo bekend is) helpt dit spel niet. Danger Mouse: The Danger Games is nergens gevaarlijk. Of leuk.